woensdag 1 september 2010

DAG 1: Woensdag 1 sep (Brussel-San Francisco)

Check it out!
Na een avond gevuld met 11 man die hespenrolletjes in de kaassaus kwam eten, kropen we moe maar voldaan rond middernacht in bed. Niet voor lang... Om 4.30u kraaide de wekkerhaan van Sven ons wakker. Al waren we niet zo fris als een hoentje, we moesten uit de veren! Rond 5u pikten Sven zijn ma en Franky ons op om ons persoonlijk af te zetten in Zaventem. Gezien het vroege uur, stonden we – ondanks 1 september – om 6u aan de luchthaven. Bij het drinken van een Starbucks besloten we in een impulsieve bui om een blog op te richten. Die kreeg het originele adres www.rienensven.blogspot.com (met dank aan Marijke en Michaël).

Check-in
Geen scherpe voorwerpen? Geen pakjes aangenomen van vreemden?” Na een aantal standaardvraagjes en laaaang wachten, waren we eindelijk ingecheckt. Dit was slecht het begin van een dag vol... wachten! Hieronder vind je ons reisschema, in totaal zo'n 15u vliegen (exclusief wachttijden).
Vertrek 1: Brussel (10u05) duur 8u35
Aankomst 1: New York (12u40) gezien uurverschil
Vertrek 2: New York (15u10) duur: 6u25
Aankomst 2: San Francisco (18u35) gezien uurverschil

Rampzalige Rien en stinkende Sven
Het vliegtuig vliegt, de tijd spijtig genoeg niet. Het boek dat Rien meenam ('Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun), is zo goed als uit voor de tweede vlucht. Rampzalig gezelschap tijdens de 1e vlucht – wegens het lezen van het boek – en ook tijdens de 2e vlucht – wegens het niet meer kunnen lezen van een boek. Normaal wordt er tijdens een vlucht met Sven dan ook niet veel gezegd, dat bleek al uit vorige reisjes. Zijn vliegangst bezorgde hem een zwijgende tong en zwetende oksels. Het boek dat hij nu preventief las ('Over vliegangst en hoe je ervan afkomt' van Dr. L. Van Gerwen) verhielp het eerste probleem, maar – spijtig genoeg – niet het tweede. Tijdens de eerste vlucht deed Sven het, ondanks zijn angstzweet, verbazingwekkend goed! Zijn boek deed wonderen, al was de vlucht soms turbulent. De magische woorden “turbulentie is geen kwestie van gevaar maar een kwestie van comfort” bedwongen de angst, en tijdens de tweede vlucht zelfs het zweet. Hij – en ook ik – was in de wolken!

Ter land, boven de zee en in de lucht
Ter info: we schrijven dit van op 5 km hoogte, tegen een snelheid van zo'n 1000 km/u. De plaatselijke tijd is momenteel 16u30, terwijl het in België al 01u30 's nachts is! We zijn dus al 21u wakker, moeten nog zo'n 2u vliegen en dan nog eten en onze huurauto ophalen. Een lange dag, na een korte nacht. Maar vanaf morgen: ECHT VAKANTIE! 

3 opmerkingen:

  1. Hey Rien en Sven,

    Leuk om lezen dat jullie goed aangekomen zijn in San Francisco. Jullie vlucht naar NY duurde precies wel wat langer dan die van ons. Omleiding in de lucht? :-) En ja, dat vliegen duurt lang he... I know... Maar hopelijk hadden jullie ook leuke filmpjes op het vliegtuig? Zoals Shrek 4 die wij konden zien :-)

    Ik vind het best grappig om jullie blog nu te volgen en erop te reageren omdat ik vorige maand nog degene was die de blog schreef :-)

    Ik wens jullie heeeeeel veel plezier toe! Geniet ervan want voor je het weet is het weer voorbij. Maar gelukkig is dat nu nog lang niet zo en kunnen jullie 3 weken genieten, genieten en genieten!

    Have fun!

    Marijke
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joepie, ik kan opnieuw een Amerikablog volgen!
    Zoals Marijke en Michaël wel weten ben ik een grote fan van Amerikablogs ;)

    Ook ik wens jullie een onvergetelijk mooie reis toe! Jammer dat we zaterdag niet konden komen (het was naar het schijnt heel gezellig en jammie), maar reden te meer om snel nog eens af te spreken als jullie terug zijn!

    Groetjes
    Sofie
    ps: ik heb op het vliegtuig naar Boston ook Shrek 4 gezien..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik wil dat boek van Sven wel eens lenen tegen november...

    BeantwoordenVerwijderen