vrijdag 10 september 2010

DAG 9: Donderdag 9 sep (Zion-Bryce Canyon)

Brrryce Canyon
Voor we toekomen in natuurpark Bryce Canyon, rijden we langs de robuuste rode rotsen van Red Canyon. De temperatuur staat echter niet in het rood. Het is hier eerder koud, brrr! We zitten dan ook op zo'n 2018m tot 2748m hoogte. Al schijnt de zon, de koude wind laat het idee van luchtige kledij waaien. Na een kledingwissel in ons hotel, rijden we naar het startpunt van onze wandeling: een combinatie van de Queen's Garden Trail en de Navajo Loop. Een tocht van zo'n 3 miles die ons volgens de Trotter – en volgens de Belgen Ellen en Alex die we onderweg alweer tegenkomen – langs de mooiste stukken van het park voert.

How do hoodoo?
Sunset Point, het beginpunt van onze route, biedt een prachtig panorama op de hoodoos. Als kaarsen rijken deze aardpiramides naar omhoog, waar schaapjeswolken de blauwe lucht afgrazen. Ook hier zitten schattige eekhoorntjes, wel een andere soort: grondeekhoorns. Deze zijn minder toeristisch aangelegd en lopen vooral weg als ze een fototoestel zien. Samen met heel wat andere nieuwsgierigen, trekken we door de filmische set van boogrotsen, rotsspitsen en andere rotsformaties. Deze relatief makkelijke wandeling loont echt de moeite. Een hoogstandje van Moeder Natuur! Enkel het laatste stuk moeten we stijgen in de ijle lucht. Naast het hoogtepunt van deze wandeling, krijgen we er een hoogtestage bovenop.

What a view
Na de wandeling brengt Sven ons in de Chevy nog naar enkele uitkijkpunten. Het ene al mooier dan het andere, maar toch de moeite waard om een ommetje voor te doen. Voor ons avondmaal rijden we buiten het park, naar een grill-cafeetje dat gekend staat om haar zelfgemaakte taarten. Na onze maaltijd, alweer vergezeld door een bokaal cola – ook effectief in een bokaal geserveerd – vragen we een 'stukje' pie om mee te nemen. Wat een stuk?! Daar zijn we morgen even zoet mee. 

3 opmerkingen:

  1. Wat gek dat het zo koud was daar. Wij deden - als ik mij goed herinner - exact dezelfde wandeling en toen was het heet! Zouden augustus en september al zo veel schelen in temperatuur? Gek! Daar schrik ik van :-)

    Leuke verhalen schrijven jullie en prachtige foto's maken jullie! Dus doe zo voort! :-)

    Groetjes,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ja hoor, ik herinner het me goed, wij hebben inderdaad ook die combinatiewandeling gedaan (wel in vrij hete temperaturen), prachtig he!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey,
    Tijdens de wandeling was het lekker warm hoor: topjes en korte broekjes weer. Het was ervoor en vooral erna (rond zonsondergang) dat er een heel erg koude wind was. Sommigen liepen daar zelfs met een muts! De wandeling zelf deden we gelukkig in een heel erg aangename temperatuur :)

    Merci voor de complimenten trouwens!

    Grts x

    BeantwoordenVerwijderen