zaterdag 4 september 2010

DAG 4: Zaterdag 4 sep (Mammoth Lakes)

Big in America
Na een stevig Amerikaans ontbijt, brengen we een laatste wandelbezoek aan Yosemite. Een van de grote schatten die dit natuurpark nog herbergt, zijn de grand sequoias. Deze reuzengrote bomen komen bijna alleen voor in California. Na een korte wandeling met eekhoorns, spechten en nog eens eekhoorns, bewonderen we de 64 m hoge Grizzly Giant, de oudste boom van het park. Dan zetten we onze roadtrip voort richting Mammoth Lakes. Een tocht van 166 km steile kronkelige wegen naar boven en beneden. Lastig voor de oren, maar lang niet voor de ogen! Schitterende panorama's, rotsen, valleien, meertjes en andere natuur... alleen de vreselijke radiozenders verstoren het filmische plaatje.

Wij willen... meer!
Aangekomen en ingecheckt in het skioord Mammoth Lakes, besluiten we op zoek te gaan naar Mammoth Lake. Als we de weg niet hadden gevraagd, waren we nu nog niet klaar met zoeken. Er bestaat namelijk geen Mammoth Lake! De streek noemt zo omdat er veel meren in de omgeving zijn. Na het bezichtigen van een van de meertjes, zoeken we weer de hoge rotsen op. Daar trotseren we de kou om de zon te zien zakken achter de bergen. Magisch! Daarna, maagtijd. De Trotter raadt de Mexicaan Roberto's aan, maar we waren duidelijk niet de enigen die afwisten van deze hot spot. Een strawberry daiquiri verzacht het wachten op onze burrito. We hadden meer gevraagd... maar niet meer eten?! Een burrito waar je een heel bos beren mee kon lokken en een cola die ze beter in de fles dan in een glas konden serveren. Het is hier echt big in America. 

2 opmerkingen:

  1. Hoi Rien en Sven,

    Wat leuk om jullie avonturen te lezen! Yosemite, prachtig he... Als ik jullie foto's zie, wil ik zo terug vertrekken! Samen met Bryce Canyon, vond ik dat één van de mooiste zaken die we daar bezochten.

    Wel grappig dat jullie geen deftig brood en beleg en fruit vonden die ene dag :-) Michaël en ik hebben dat probleem nooit gehad, maar wij gingen wel steeds naar supermarktjes op de plaats waar we verbleven, misschien een aanrader, want daar hebben ze wel redelijk veel fruit en niet alleen maar Amerikaanse troep :-)

    Have fun in Death Valley en vergeet niet te smelten!

    Toedeloe!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. GENIETEN ERVAN!!! Aan de foto's te zien zal dat niet mankeren...

    BeantwoordenVerwijderen