donderdag 23 september 2010

DAG 20, 21 & 22: Maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 sep (Laughlin-Los Angeles-Zaventem)

L.A.atste halte
De laatste lange autorit (zo'n 5u rijden) brengt ons naar Los Angeles, waar we twee dagen overnachten. Hier is het drukker op de baan – of beter – op de zeven baanvakken. Veel auto's, veel vervuiling, veel smog! Er hangt echt een bruine waas boven de stad, die in een vallei ligt. Vandaag verkennen we de bekendste haltes van deze metropool: Hollywood met haar sign in de bergen en haar Walk of Fame, Beverly Hills met haar steile straten en stijlvolle sterrenvilla's, de bekende Sunset Boulevard met haar palmbomen en het van tv bekende Melrose Place. Eigenlijk allemaal niet zo glamour and glitter als gedacht... zeker niet in Downtown.

Dolle pret(park)
Dag twee in LA. Vandaag dolle pret in Universal Studios. We hoorden van verschillende mensen dat dit park de moeite is: enkele leuke attracties en een kijkje achter de schermen. Met onze Front of line pass hoeven we nergens te wachten, al is er eigenlijk niet zo veel volk... In Springfield springen we in een Simpson-karretje dat ons door 3D Krustyland voert. We wanen ons echt tussen de Simpsons, maar zijn niet waanzinnig onder de indruk. Ook Jurassic Park en The Mummy bezorgen ons geen kippenvel. Mooi gemaakt, maar geen waaw-gevoel. Dan maar een show: Waterworld met behind the scenes information. Acteur-stuntmannen spelen een actiescène uit de film Waterworld: veel vuur, gevechten, luide knallen en... andere acties. Leuk om te zien! En een leuke uitleg achteraf. Een rondritje door de Universal Studios brengt ons langs Jaws, King Kong, Desperate Houswives en andere sets. We krijgen ook een gesimuleerde regenbui, een overstroming en een aardbeving te zien. Een ding is zeker: het ziet er veel spectaculairder uit in de films! Na een 'beestige' show met enkele Animal actors, sluiten we af met Shrek 4D. Het was wel nog wijs, maar wij hebben het meer voor Disneyland Parijs.

Ver(t)rek
De zee hebben we hier nog niet gezien, dus rijden we snel even naar het kuststadje Santa Monica. De volle maan werpt een mystiek licht op een nogal verlaten strand. We struinen wat rond in de straten, waar een gezellige drukte heerst. De winkels zijn hier dan ook open tot 21u. Na 'het laatste avondmaal' zoeken we voor de laatste keer ons hotel op. Valies check, vliegtuigtickets check, wekker om 6.30u check... klaar voor vertrek! Tot in België. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten